– En utrolig fin og lærerik tid

Etter om lag to år som prosjekt- og kampanjeansvarlig i MA-Ungdom takker Line Langaas (26) for seg, og er klar for nye utfordringer innen idrett og kultur.

Etter om lag to år som prosjekt- og kampanjeansvarlig i MA-Ungdom takker Line Langaas (26) for seg, og er klar for nye utfordringer innen idrett og kultur.  

– Jeg har vært veldig heldig som har fått lov til å ha så mye ansvar og frihet på én gang, som det jeg har hatt i MA-Ungdom. Det har vært veldig spennende å kunne være med på å påvirke og forme organisasjonen, sier Line.

Hun begynte i MA-Ungdom august 2016, og har siden den gang viet mye av sin tid til prosjektet DeathTrip og sommerturneen DeathTrip – On the road.

Tar med seg viktige erfaringer
– Oppgavene mine har handlet om det overordnede prosjektansvaret i organisasjonen. DeathTrip har vært selve grunnsteinen, og utover det så har det bygget på seg med flere grunnpilarer som sommerturneen DeathTrip – On the road, samt e-læringskurset vi har utviklet om rus i trafikken, forteller Line.

Ungdomsorganisasjonen var det første stedet hun jobbet med prosjekter som strekker seg over lengre tid, og dette er én av flere erfaringer hun tar med seg når hun nå er klar for nye utfordringer i arbeidslivet.

– Etter min siste arbeidsdag i MA-Ungdom i mai, dro jeg opp til Harstad der jeg hadde et engasjement på Festspillene i Nord-Norge. Nå er jeg midt i et annet engasjement som frivilligansvarlig for Oslo Maraton, og etter det starter jeg i en stilling som prosjektkoordinator for stiftelsen Veslefrikk, forteller hun.

Sistnevnte er en nasjonal satsning på komponering med barn og unge i grunnskolen.

– Det er så mye som er spennende å jobbe med, så jeg var klar for å jobbe med litt forskjellig, smiler Line.

PÅ STAND: Det har blitt mange turer med DeathTrip – On the road.

Positive minner
Hun sier hun har lært kjempemye i løpet av de to årene hun jobbet i MA-Ungdom.

– Det var flere områder jeg ikke visste så mye om før jeg startet i organisasjonen. Jeg hadde for eksempel ikke så mye erfaring på trafikksikkerhetsfeltet, annet enn at jeg har lappen selv. Nå har jeg fått ganske god innsikt i temaet, og kan fortsette å engasjere meg, selv om jeg ikke er ansatt i MA-Ungdom lenger, sier hun.

I tillegg var skriving av søknader noe hun heller ikke hadde gjort så mye av, og den den positive følelsen av å få «ja» på disse er noe hun kommer til å huske godt.

– Det er litt som å vinne i lotto! Selv om pengene ikke går til meg personlig, så får man penger til en sak man synes er viktig. Jeg kommer spesielt til å huske da vi fikk 500.000 kroner fra Samferdselsdepartementet til å utvikle undervisningsopplegget og e-læringskurset om rus i trafikken. Dette var helt nye, friske midler som vi ikke var forberedt på å få i det heletatt.

I FELT: Line og MA-Ungdom på kontroll med politiet.

Er det noe du er spesielt stolt over å ha fått til i MA-Ungdom?
– Jeg er stolt over at vi har fått til å løfte organisasjonen et par hakk, og håper folk utenfra ser at det har skjedd ting i MA-Ungdom de siste årene. Stig og jeg har tatt mange viktige grep som jeg håper bidrar til at når det nå kommer inn en ny person med nytt engasjement og frisk pust, så vil hun kunne ta over der jeg sluttet og kanskje ta organisasjonen enda flere hakk videre, sier Line.

Hun er takknemlig over alle de flinke folkene hun har møtt og samarbeidet med i løpet av sine to år i organisasjonen, og synes det er litt vemodig at en epoke nå er over.

– Jeg kommer nok spesielt til å kjenne på det i høst, når jeg egentlig skulle reist ut på skoleturné med DeathTrip, sier hun.

MA-Ungdom takker Line for innsatsen og all tid hun har lagt ned i organisasjonen de siste årene, og ønsker lykke til videre.