Karrierens beste sesong!

I tillegg til Huldeborg, som vi fikk lese om i forrige utgave av Motorføreren, ble også Jarand-Matias fra Grimstad Trialklubb sponset av MA-Ungdom i 2017. Her kan du lese hans oppsummering av sesongen.

I tillegg til Huldeborg, som vi fikk lese om i forrige utgave av Motorføreren, ble også Jarand-Matias fra Grimstad Trialklubb sponset av MA-Ungdom i 2017. Her kan du lese hans oppsummering av sesongen.

For å oppsummere 2017-sesongen, så trenger jeg ikke si mer enn «fantastisk!» Den har vært fantastisk på alle måter, og med MA-Ungdom i ryggen så har jeg fått muligheten til å reise hele verden rundt, få nye venner fra alle verdens kanter og oppnå supre resultater!

VM i spania. Foto: Martin Hemmer

Sesongen startet med EM i Nederland, som jeg kjørte inn til karrierens beste plassering så langt. Jeg lå på sjetteplass etter første runde, men en litt svak andre runde skøyv meg ned på en tiendeplass i junior klassen. Helgen etterpå i Belgia, så slo jeg til med en syvendeplass første dagen og andre dagen lå jeg på delt andreplass etter første runde, men litt ukonsentrasjon førte til at det ble den «sure fjerdeplassen.»  I begynnelsen av august så var det EM-finale i Italia og dermed siste mulighet til å kapre den etterlengtede pallplassen, men slik ble det ikke. Konkurransen var preget av ekstrem varme og et høyt nivå på seksjonene. Ettersom jeg var den eneste som kjørte 125cc i klassen, så hadde jeg ikke akkurat noen fordel. Resten av konkurrentene kjørte 250cc eller 300cc og de hadde en utrolig stor fordel på de høye kantene i seksjonene. Jeg ble ikke noe mindre motivert til å ta pallplass i den grunn. Jeg kjørte bra, men ikke godt nok til pallen. Med en åttendeplass så holdt det til sjetteplass sammenlagt.

Jarand-Matias ble Norgesmester i juniorklassen
i Kristiansand. 
Foto: privat

VM-debuten min startet med et pang i Spania i mai! Dagen før konkurransen var det kvalik som er nytt for sesongen. Kvaliken bestemmer hvilke rekkefølge utøverne starter i.  Jeg kjørte meg inn til en syvendeplass i kvaliken som vil si at jeg starter midt i puljen.  På første runden så var det strålende vær, men på andre ble det stikk motsatt! Det begynte å regne kraftig som slo om til hagel som var like store som klinkekuler! Det var litt av en opplevelse! Jeg kjørte bra hele konkurransen, men med to dumme feil mistet jeg andreplassen. Jeg var veldig fornøyd med femteplass i mitt første VM, men litt surt å vite at man var bare 3 straffeprikker fra andreplass. Kun en måned etter VM-debuten så var det reise halve jordkloden til Japan for å kjøre andre og tredje runde av Verdensmesterskapet.  Jeg fem dager før konkurransen til Japan for å komme inn i døgnrytmen og gjøre meg klar for å gjøre mitt beste. Jeg kjørte inn til en fjerdeplass i kvaliken og var veldig fornøyd med det. Jeg presterte ikke optimalt den helgen, men jeg var fornøyd med to syvendeplasser.

Neste runde var i solrike Andorra. Temperaturen var rundt 35 grader. Jeg trynet i kvaliken som gjorde at jeg starta nest først. Det var ikke det beste. Jeg fikk noen unødvendige prikker for at underlaget var veldig løst og det var ikke noen spor å få grep i. Det ble en åttendeplass. Helgen etter, så var det duket for fjerde runde av VM i Frankrike.  Jeg kjørte inn til en niendeplass i kvaliken. Det hadde regnet dagene før, og det var svært glatt på fjellet. Jeg kjørte inn til en femteplass like mange straffeprikker som fjerdeplassen. Igjen rett bak pallen. Siste runde av Verdensmesterskapet for 125cc klassen ble holdt i England. Det var en tøff dag på jobben. Med veldig mange feil og en god del uflaks så ble det skuffende tolvteplass. Jeg er fornøyd med syvendeplass sammenlagt i mitt første VM.

Sesongen i Norge har også vært helt fantastisk. Jeg slo til med to sjetteplasser i de to første rundene i seniorklassen Norges Cupen. I Norges Cupen kjørte jeg 125cc som eneste. Nivået i Norges Cupen er veldig høyt, og i mange seksjoner var kubikken en hindring. Etter fem runder ble det en åttende plass sammenlagt i mitt første år og det er jeg veldig fornøyd med. Jeg ble Norgesmester, nesten på hjemmebane i Juniorklassen som ble avduket i Kristiansand.  Jeg hadde allerede vunnet soleklart allerede før finalen og det føltes sykt bra! I august så ble jeg også overlegen Nordisk juniormester som var prikken over i’en.

Teknisk kontroll av sykkelen i Japan. Foto: Martin Hemmer.

Jeg vil gjerne takke alle mine støttespillere, samarbeidspartnere, trenere, mindere, familie, venner og særlig MA-Ungdom, MA- Grimstad og Grimstad Trialklubb MAU som har hjulpet meg til bli en mer reflektert og ansvarsfull toppidrettsutøver. Uten dere alle hadde jeg ikke vært her i dag!

Målet for 2018-sesongen er å bli verdensmester i 125cc klassen! For å kunne nå dette målet har jeg startet en spleis, altså en såkalt «crowd founding,» som skal dekke kostnader rundt min VM-satsing. Jeg håper du vil hjelpe meg å bli VERDENS BESTE I TRIAL! Ta gjerne en titt på linken under:

www.spleis.no/project/16995

Jarand-Matias Vold Gunvaldsen