Premiert med 20.000 kroner

Nils Johan Vold Gunvaldsen fikk i fjor sin beste julegave noen sinne. På selveste julaften ble nemlig 18-åringen oppringt fra MA-Ungdom med beskjed om at han gjennom «Ung på vei mot lappen»-medlemskapet var premiert med 20.000 kroner.

Nils Johan Vold Gunvaldsen fikk i fjor sin beste julegave noen sinne. På selveste julaften ble nemlig 18-åringen oppringt fra MA-Ungdom med beskjed om at han gjennom «Ung på vei mot lappen»-medlemskapet var premiert med 20.000 kroner.

Av Even Rise

Pengene skal gå til dekning av kostnader som han hadde i forbindelse med førerkortopplæringen sist sommer. Oppkjøringen fant sted i Kristiansand 18. juli, to dager etter at Nils Johan fylte 18 år.

– Hadde ikke bursdagen min vært på en lørdag, ville jeg nok kjempet for å få oppkjøringen på selve bursdagen, smiler Nils Johan Vold Gunvaldsen.

Tømrerlærlingen fra Lillesand har vært medlem i MA-Ungdom i cirka 10 år. Da startet han med trialkjøring på banen i Grimstad. I dag farter han til nevnte bane, som ligger 15 minutters kjøring fra Lillesand, tre til fem ganger hver uke for å trene.

– Det var kjekt å få lappen, men til og fra trening kan jeg ikke kjøre selv. Hengeren vi bruker er nemlig for tung. Så nå står BE-lappen for tur, sier han.

Jubelen sto i taket da Line Langaas, prosjekt- og kampanjeansvarlig i MA-Ungdom, ringte på julaften. 20.000 kroner er nesten nok til å dekke samtlige kostnader knyttet til førerkortet han tok i fjor. Blant de mange som søkte, var Nils Johan den heldige som ble trukket ut.

– Jeg var heldig og slapp unna med nesten bare den obligatoriske opplæringen. Det eneste jeg hadde ekstra, var en oppvarmingstime før oppkjøringen. Likevel ble det kostbart, og pengegaven fra MA-Ungdom kommer godt med, sier Nils Johan.

Mange av ferdighetene som gjorde det enkelt for sørlendingen å ta førerkort, tilskriver han opplæringen han var i gjennom da han to år tidligere tok sertifikat på lett motorsykkel.

– Men, det er ingen tvil om at all trial-kjøringen i regi av Grimstad trialklubb MAU også har vært viktig. Jeg har høstet mye erfaring gjennom de siste ti årene, fra jeg startet og frem til i dag. Inntil i fjor var jeg på juniorlandslaget. Nå kjemper jeg for å komme på seniorlandslaget. Jeg håper å bli tatt ut der neste år, sier han.

Nils Johan har blant annet en førsteplass i junior-NM og en andreplass i nordisk mesterskap. Hans beste prestasjon på tohjulingen er en femteplass i en VM-runde i Sverige i 125-klassen.

– Trialklubben i MA har betydd og betyr fortsatt mye for meg, og særlig har Liss Thomassen vært viktig i den sammenhengen. Vi har også en mekkeklubb hvor voksne og ungdommer møtes for å skru på verkstedet i de gamle MA-lokalene i Lillesand. Målet mitt er å være i toppen blant norske utøvere, og dersom jeg lykkes med det vil jeg også kunne hevde meg på verdensbasis. Nivået i Norge er høyt, sier han.

Nils Johan har to brødre som også er i norgestoppen innen trial. Han jobber i dag som tømrerlærling og planlegger å bygge seg hus, men har i første omgang begrenset seg til å bygge en garasje på foreldrenes eiendom.

– Der parkerer jeg bilen min, en BMW 3-serie med 163 hestekrefter, så bilen akselererer kjapt. Men jeg kjører pent og har respekt for risikoen som er forbundet med bilkjøring, sier Nils Johan Vold Gunvaldsen.