Reisebrev part 3 – Veldig vått og veldig moro på Våt moro i Florø

Innimellom reisemålene til utstillingen har utstillingen og menneskene som kjører rundt med den noen dager fri, så de sosiale mediene har vært på en miniferie. Men nå er vi tilbake!

Hei igjen!

Innimellom reisemålene til utstillingen har utstillingen og menneskene som kjører rundt med den noen dager fri, så de sosiale mediene har vært på en miniferie. Men nå er vi tilbake!

Dagene på kaien nede ved ”Haffen” i Florø var fantastiske. Sol, fint vær og lite vind sørget for at vannsportfestivalen ”Våt moro 2017” forløp knirkefritt. Folk i alle aldere koste seg med vannskutere, stuping, vanntrampoline, wakeboard, wakeskate og vannski.

Og selv om det var utrolig mye moro å finne på der var det bra aktivitet på stand. Samtalene var gode, både med lokalbefolkningen og med tilreisende båtturister. Også her i Florø møter vi stor positivitet knyttet til standen, jobben vi gjør og budskapet. Vi ser på det som svært positivt at en kontroll i området natt til lørdagen stoppet 141 kjøretøy ifølge Firdaposten.no, ingen av dem som ble stoppet hadde promille!

 

Vi hadde det, som resten av de som var på festivalen, kjempegøy, og håper at vi får sett Florø igjen. Som Kristian sa, har vi møtt mennesker i alderen 2 til 90, og alle er like hyggelige. Vi fikk høre at de selv ser en forbedring angående drikkekultur og trafikksikkerhet, spesielt blant ungdom, dette er noe som også tall understøtter. Likevel skal en ikke hvile på gode resultater i EU sine statistikker. Selv om vi ligger en god del under gjennomsnittet på ulykker hvor alkohol er involvert, ser en igjen at Norge har en stor del sjåfører påvirket av legemidler som nedsetter kjøreevnen. Hasj er fortsatt det illegale rusmidlet som flest kjører beruset i.
Men det er fortsatt alkohol som en finner mest av i de alvorligste ulykkene i trafikken, og tallet på antall daglige kjøreturer i alkoholpåvirket tilstand, 14 000 av dem, skremmer og overrasker mange. Problemet er fortsatt stort, og å hvile seg på bedre tall er likevel å glemme at altfor mange liv kunne vært reddet hvert år, hvert år kunne noen blitt spart for et liv i rullestol med redusert mobilitet.

Men nå er vi klar for solfylte dager i Nord-Trønderlag, på MiG Tautra. På en øy rundt en time/halvannen fra Trondheim er det et gammelt kloster, og her arrangeres en rusfri familiefestival i flotte omgivelser. Vi har enda ikke stått på en rusfri festival, og ser frem til samtalene våre her. Festivalsommeren har vi fått nyte både på bystranda i Kristiansand og Alvdals flotte daler, nå ser vi fram til å bleike informasjonsbrosjyrene våre ved øyas klosterruiner. Du er hjertelig velkommen innom oss, for en samtale eller et lite pust under teltet. Det vises videosnutter om ruskjøring som er både underholdende og tankevekkende, og vi har nok bilar-poser for alle de som spør pent. Hvis du som leser ser at vi de neste tre ukene ikke skal innom et sted nær deg er det bare å følge oss på Instagram, du finner oss under alfakrøllen maungdom. Kjør passivt og pent og nyt sommerdagene,

Maren og Kristian